Deprecated: class-oembed.php is deprecated since version 5.3.0! Use wp-includes/class-wp-oembed.php instead. in /home/y4yro/public_html/wp-includes/functions.php on line 4967

Despre noi

Tineri pentru Tineri este o organizație non-guvernamentală, independentă, înființată în anul 1991, în București. Încă de la început, ne ocupăm cu crearea, dezvoltarea și implementarea de programe de educație pentru sănătate sexuală și de educație pentru viața de familie, dedicate tinerilor din România.
De 25 de ani , folosim educația între egali, o metodă pe care o ajustăm și o îmbunătățim cu fiecare proiect implementat, pentru că ne dorim ca cei care iau parte la programele noastre de educație să fie mai mult decât informați – să înțeleagă.

Credem în PERSEVERENȚĂ, pentru că știm că orice schimbare cere efort și determinare.
Credem în CORECTITUDINE – ne tratăm toți partenerii cu respect, indiferent de situație.
Credem în STANDARDE – pentru noi, demersul este la fel de important precum rezultatul.
Credem în OAMENI!!!

Suntem aici pentru a-i ajuta pe tinerii din România să fie mai educați, mai sănătoși, mai conștienți de ei înșiși.

Priorităţile noastre sunt tinerii, responsabilitatea individuală şi performanţa, iar calea principală pentru a ajunge la tineri este educaţia între egali. TpT utilizează această abordare, considerată a fi calea de formare a noilor lideri, încă din 1993 pentru programul Educaţie pentru Viaţa de Familie, având recunoaştere la nivel naţional.

Lucrăm cu VOLUNTARI. Lucrăm cu tineri care vor nu doar să fie informați, ci și să îi informeze pe ceilalți, la rândul lor. Cu tineri care au „zvâc”, energie și entuziasm. Cu tineri care vor să dea mai departe, să contribuie la schimbare, să acționeze pentru viitorul lor.

Alături de PARTENERI. Alături de instituțiile care ne susțin programele de educație pentru sănătate, de la Ministere, la Inspectorat, Unități Școlare și Centre de Consiliere. Alături de autoritățile centrale și locale, care ne înlesnesc misiunea. Alături de finanțatorii care ne pun la dispoziție resursele necesare.

Pentru BENEFICIARI. Pentru adolescenții din sistemul public de învățământ, care au nevoie de informații, dar nu știu pe cine și când să întrebe. Pentru tinerii care nu mai întreabă pentru că sunt convinși că au deja informațiile corecte. Pentru cadrele didactice și consilierii  care au nevoie de unelte și de metode pentru a comunica mai eficient cu tinerii, pe temele educației pentru sănătate.

Pentru a le oferi beneficiarilor noștri siguranța lucrului bine făcut, manualele și programele dezvoltate de Tineri pentru Tineri sunt avizate de instituțiile guvernamentale abilitate. Metodele folosite de noi sunt interactive și au la bază învățarea experiențială, tinerii fiind implicaţi atât în realizarea programelor, cât și în implementarea lor. 

 

Programul de voluntariat

Ne menţinem de aproape 30 de ani în segmentul celor care se preocupă de educaţia tinerilor în domeniul sexualității, cu tot ce presupune domeniul de dezvoltare socio-emoțional.

Există oameni care cred că educaţia pe teme de sexualitatea adolescenţilor şi sănătatea reproducerii făcută pe bază de voluntariat nu este eficientă. Cei care ne-au cunoscut, echipa de la Tineri pentru Tineri – personal angajat şi voluntari – pot susţine exact opusul. Ceea ce noi numim spiritul Tineri pentru Tineri (TpT) – un amestec de entuziasm, dedicare şi exigenţă faţă de muncă noastră – i-a “contaminat”.

Conform cercetărilor, atunci când mesajele vin de la cei de aceiaşi vârstă, cu mai multă experienţă şi care deţin mai multe informaţii, ele sunt mai bine primite, acceptate şi asimilate; în consecinţă, activităţile desfăşurate de organizaţia noastră sunt în proporţie de 90% bazate pe activitatea voluntarilor (educatori între egali).

Să fii voluntar înseamnă să te dedici unei cauze, să crezi în ea şi să îţi aloci timp pentru realizarea acesteia. Din acest motiv, în Tineri pentru Tineri există departamentul de voluntari, structură condusă de personal special angajat, care aplică regulamentele şi strategia de voluntari create și revizuite pentru ca această componentă să funcţioneze şi să fie eficientă

Deoarece o echipă consolidată necesită investiţii de timp, resurse umane şi financiare, motivarea şi menţinerea sunt elemente cărora li se acordă o atenţie deosebită.

Programul de formare

Orice voluntar poate devenii formator atât timp cât își asumă procesul de formare și codul de etică din cadrul organizației. În acest traseu, voluntarul beneficiază de contextul potrivit pentru a aplica cunoștințele dobândite și de experiențe gradate ce modelează abilitățile de formator.

După prima fază de formare, voluntarii nu numai ca au interes crescut pentru activitatea de educator între egali, ci își stabilesc ca țintă dobândirea competenței de formator. Având această motivație, în urma fiecărie faze de formare, acesta conștientizează mai bine procesul de învățare și urmărește să dezvolte/schimbe atitudini și comportamente în rândul grupului social de care aparține.

Diversitatea proiectelor şi a programelor de formare a condus pentru o parte dintre formatorii TpT fie la o anumită “specializare”, fie “polivalenţă”. Astfel, în continuare, programul de Educaţie pentru Viaţa de Familie beneficiază de familia largă a formatorilor, fiind baza de pornire şi punctul de final în acelaşi timp, ca cel mai complex, verificat şi standardizat tip de proces de instruire Tineri pentru Tineri.

Galerie

Sexualitatea în secolul XX

Schimbările conceptuale apărute în secolul XX în general, nu pot fi datate cu precizie, fiind rezultatul unui şir de evenimente care au acţionat cumulativ. Din punct de vedere didactic, pot fi totuşi considerate ca fiind caracteristice câteva perioade.În perioada...

Fiziologia la băieţi

La bărbat, spermatozoidul este produs la nivelul testiculelor şi este depozitat până în momentul ejaculării în epididim, un canal întortocheat aflat lângă testicule. Testiculele sunt situate în scrot, practic în afara organismului pentru că au nevoie de o temperatură...

Scabia (râia)

Este o boală cauzată de un parazit (Sarcoptes scabie).Femela sapă galerii în piele mai ales în timpul nopţii, iar după ce depune ouăle, moare. Larvele înţeapă pielea pentru a se hrăni.Contaminarea se face prin contactul intim cu persoana infestată sau prin...