ITS-Infectii cu Transmitere Sexuala

Viaţa sexuală este o parte normală şi sănătoasă a existenţei noastre. Este un mod de a ne împărtăşi afecţiunea şi tandreţea, plăcerea şi bucuria. Pentru unii viaţa sexuală încă nu există. Pentru alţii viaţa sexuală este parte a unei relaţii de lungă durată sau relaţiile sexuale nu implică neapărat o legătură stabilă. Indiferent dacă ai sau nu o relaţie stabilă, acest articol încearcă să te ajute să ai o viaţă sexuală sănătoasă.

Infecţii cu transmitere sexuală?

Sunt infecţii transmise de la o persoană la alta prin contact sexual. Există foarte multe tipuri de astfel de infecţii. Toate sunt transmise prin contact sexual neprotejat (fără prezervativ).

Boli venerice = infecţii cu transmitere sexuală?

Amândouă înseamnă infecţii ce se transmit prin contact sexual. Termenul de “boli venerice” era folosit foarte des în trecut (după Venus, zeiţa iubirii). Însă astăzi se preferă termenul adecvat de infecţii cu transmitere sexuală (ITS).

Ce este special la ITS ?

Cu toţii contactăm diferite boli infecţioase într-un moment sau altul al vieţii noastre. Infecţiile cu transmitere sexuală sunt şi ele astfel de boli. Gravitatea evoluţiei lor depinde de cât de repede le depistezi şi de cât de devreme începi să te tratezi. Unele pot avea urmări grave şi permanente asupra sănătăţii dacă sunt lăsate netratate.

Alte articole

Prezervativul

Este o învelitoare din latex, închisă la unul din capete, care acoperă penisul în timpul contactului sexual. Eficienţă: 85-98% (depinde de corectitudinea folosirii) Acţiune: Colectează sperma împiedicând contactul ei cu organismul femeii. Avantaje: PrezervativulUşor...

read more
Dezvoltarea la Baieti

Pubertatea - secvenţa maturării din timpul pubertăţii este previzibilă dar viteza la care se va produce e foarte variabilă. În general, debutul pubertăţii se face între 10-14 ani. Debutul pubertăţii este cu 2 ani mai târziu la băieţi decât la fete. Debutul pubertăţii...

read more

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *