Herpesul genital

Este determinat de virusul herpes simplex tip 2, înrudit cu virusul herpes simplex tip 1, ce determină herpesul la nivelul gurii.

La ambele sexe, infecţia se manifestă printr-una sau mai multe vezicule ce pot apărea oriunde în zona genitală şi sunt însoţite de mâncărimi. Veziculele se rup spontan şi formează ulceraţii care pot fi foarte dureroase. Leziunile se vindecă singure în câteva zile, de obicei fără să lase cicatrici.

 

Complicaţii:

La ambele sexe pot apărea afecţiuni neurologice. La femei, herpesul genital poate duce la pierderea sarcinii sau naştere prematură. Dacă mama este bolnavă, copilul se poate infecta în timpul naşterii. La copil, pot apărea infecţii ale ochilor, mucoaselor, pielii sau ale sistemului nervos. Unele dintre acestea pot fi foarte grave, ducând la decesul copilului sau la sechele pentru toată viaţa.

 

Atenţie!

Virusul odată intrat în celulele organismului rămâne toată viaţa, determinând din când în când reapariţia simptomelor.

Persoana infectată poate transmite infecţia mai departe chiar dacă nu are nici un semn de boală în acel moment. În timpul atacurilor de boală, contagiozitatea este maximă şi nu trebuie avut contact sexual. Prezervativul asigură doar o protecţie relativă contra transmiterii herpesului genital. Prezenţa leziunilor herpetice creşte riscul transmiterii HIV.

Primele simptome apar, de obicei, la două săptămâni de la contactul sexual infectant însă este posibil ca aceste semne să nu apară deloc sau să se prezinte într-o formă uşoară, confundabilă cu alte afecţiuni minore ale pielii.

Alte articole

Prezervativul

Este o învelitoare din latex, închisă la unul din capete, care acoperă penisul în timpul contactului sexual. Eficienţă: 85-98% (depinde de corectitudinea folosirii) Acţiune: Colectează sperma împiedicând contactul ei cu organismul femeii. Avantaje: PrezervativulUşor...

read more
Dezvoltarea la Baieti

Pubertatea - secvenţa maturării din timpul pubertăţii este previzibilă dar viteza la care se va produce e foarte variabilă. În general, debutul pubertăţii se face între 10-14 ani. Debutul pubertăţii este cu 2 ani mai târziu la băieţi decât la fete. Debutul pubertăţii...

read more

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *