Gonorea

Este cauzată de o bacterie, Neisseria gonorrhoeae sau gonococ.

Femeile de obicei nu prezintă simptomele infecţiei. Manifestările care totuşi apar mai des sunt scurgeri vaginale mai abundente de culoare alb-gălbuie, dureri, usturimi la urinare, sau sângerări între menstruaţii.

La bărbaţi infecţia se manifestă de obicei prin dureri la urinat şi nevoia de a urina des, însoţite de o scurgere uretrală alb-gălbuie.

Gonoreea se poate transmite prin contact sexual vaginal, oral (durere şi iritaţie la nivelul gâtului) sau anal (scurgere şi iritaţie la nivelul anusului).

Complicaţii:

Până la 40% dintre femeile cu gonoree netratată au infecţii la nivelul aparatului genital superior (uter, trompe şi ovare). Ca urmare, femeile respective pot deveni sterile sau au riscul de a dezvolta abcese (pungi cu puroi) la nivelul acestor organe. Bărbaţii infectaţi au risc de complicaţii genitale (infecţii ale epididimului, testiculelor şi sterilitate) sau urinare (strâmtorarea uretrei).

Femeia bolnavă poate transmite infecţia copilului sau în timpul naşterii. La nou-născut, gonococul poate determina infecţii ale ochilor, respiratorii sau ano-rectale, care pot determina sechele în viitor.

Atenţie!

Gonoreea este o boală gravă prin consecinţele sale posibile. Te poţi proteja evitând contactele sexuale întâmplătoare sau folosind prezervativul.

Dacă unul dintre parteneri este infectat, trebuie evitate contactele sexuale până când ambii parteneri sunt trataţi şi vindecaţi.

Alte articole

Prezervativul

Este o învelitoare din latex, închisă la unul din capete, care acoperă penisul în timpul contactului sexual. Eficienţă: 85-98% (depinde de corectitudinea folosirii) Acţiune: Colectează sperma împiedicând contactul ei cu organismul femeii. Avantaje: PrezervativulUşor...

read more
Dezvoltarea la Baieti

Pubertatea - secvenţa maturării din timpul pubertăţii este previzibilă dar viteza la care se va produce e foarte variabilă. În general, debutul pubertăţii se face între 10-14 ani. Debutul pubertăţii este cu 2 ani mai târziu la băieţi decât la fete. Debutul pubertăţii...

read more

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *