Comportament Responsabil

Suntem convinşi că o definire a ceea ce înseamnă responsabil se poate găsi foarte uşor la un „google search”. Persoana responsabilă se găseşte în fiecare dintre noi. Când eram copii şi ne jucam cu mingea în faţa blocului aveam grijă să nu lovim maşina vecinului…să nu spargem geamul.. eram un pic responsabili. Iată un bun început.

Noi, voluntarii Tineri pentru Tineri am învăţat că a fi responsabil pentru ce zici, ce faci, ce gândeşti este pasul către asumarea faptelor şi vorbelor, este ceea ce ne face conştienţi de urmările unui comportament de risc, este impulsul ce ne trebuie pentru a putea zice „NU” atunci când nu suntem pregătiţi, că refuzul este un lucru bun atunci când gândim că este ceea ce trebuie făcut.

Nu este greu să fii responsabil, este greu să faci pasul spre responsabilizare. Este atât de uşor să pui întrebări atunci când cel care iţi răspunde este o persoană care crede în munca sa. Atunci când ştii că tu eşti cel de la care se aşteaptă răspunsurile, atunci când eşti pus în postura de a răspunde TU la întrebările celorlalţi, atunci ai făcut pasul spre responsabilitate.

Te simţi in stare să fii responsabil? Noi credem ca da! Noi credem că responsabilizarea se pasează precum acea minge de la început şi la fel cum dai mingea celui de lângă tine, la rândul tău o vei primi. Ce faci cu ea? Ne place să credem că ne dezvoltăm frumos şi învăţăm pe zi ce trece că nu e uşor să fii tânăr.

Alte articole

Îndrăznește să fii mare!

Perioada de desfășurare: 01.08.2018-01.12.2018 Finanțare: Sectorul 3 al Municipiului București, prin apelul deschis la proiecte 2018 – categoria proiecte educaționale Beneficiar: Tineri pentru Tineri Grup țintă:  educatori între egali, tineri/ adolescenți, elevi,...

read more

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *