Metode Contraceptive Naturale
Naturale
Sunt metode de identificare a perioadei fertile a ciclului menstrual.
Eficienţă:
75-99% (depinde de corectitudinea folosirii şi de metoda utilizată)
Acţiune:
Ajută femeia să ştie care sunt zilele fertile din ciclul ei menstrual. Pentru prevenirea sarcinii, cuplul evită contactele sexuale, sau utilizează prezervativul, în zilele fertile. Identificarea perioadei fertile se face în diferite moduri: pe baza calendarului ciclului menstrual, înregistrarea modificărilor mucusului cervical, măsurarea temperaturii bazale sau prin asocierea metodelor de mai sus.
Avantaje:
Pot fi foarte eficiente dacă sunt folosite corect. Partenerii împart responsabilitatea de planificare a familiei. Ajută femeile să aibă cunoştinţe despre corpul şi fertilitatea lor. Pot fi folosite fie pentru planificarea apariţiei unei sarcini, fie pentru a evita o sarcină. Sunt foarte ieftine. Nu au efecte secundare sau riscuri pentru sănătate. Pot fi utilizate de femei cu HIV/SIDA, împreună cu prezervative.
Dezavantaje:
Sunt metode cu eficienţă scăzută dacă nu sunt folosite corect. Necesită cooperarea ambilor parteneri. Cuplul trebuie să fie de acord să evite contactele sexuale sau să utilizeze o metodă de barieră în zilele fertile. Este necesară o înregistrare atentă a datelor. Este dificil de practicat când ciclul menstrual este neregulat. Anumite metode naturale pot fi dificil de utilizat în anumite condiţii, precum boli însoţite de febră, infecţii vaginale, imediat după naştere sau avort, alăptare, utilizarea anumitor medicamente care modifică secreţiile de la nivelul coluluiuterin, cresc temperatura corpului sau întârzie ovulaţia. Nu protejează împotriva infecţiilor cu transmitere sexuală, nici împotriva HIV/SIDA.
Alte articole
Prezervativul
Este o învelitoare din latex, închisă la unul din capete, care acoperă penisul în timpul contactului sexual. Eficienţă: 85-98% (depinde de corectitudinea folosirii) Acţiune: Colectează sperma împiedicând contactul ei cu organismul femeii. Avantaje: PrezervativulUşor...
Dezvoltarea la Baieti
Pubertatea - secvenţa maturării din timpul pubertăţii este previzibilă dar viteza la care se va produce e foarte variabilă. În general, debutul pubertăţii se face între 10-14 ani. Debutul pubertăţii este cu 2 ani mai târziu la băieţi decât la fete. Debutul pubertăţii...
0 Comments