Inelul contraceptiv

Inel contraceptiv este un cerc de plastic moale, flexibil, cu un diametru de 54 de mm. Acesta conţine o combinaţie de hormoni: estrogen şi progestativ.

Eficienţă:

Eficienţa acestei metode contraceptive este cel puţin asemănătoare cu aceea a pilulelor (99%), în cazul folosirii corecte şi constante. Cu toate acestea, este nevoie ca femeia să aibă un nivel ridicat de confort al propriului corp pentru a putea introduce inelul.

Acţiune:

Inelul se introduce în vagin şi se ţine timp de trei săptămâni, apoi este îndepărtat pentru o săptămână de pauză (care, de obicei, este perioada de menstruaţie). Prin eliberarea estrogenului şi progestativului se împiedică ovulaţia şi se îngroaşă mucusul de la nivelul colului uterin.

După pauza de o săptămână se poate introduce un nou inel vaginal şi se repetă procedura.

Avantaje:

Inelul este o metodă modernă de contracepţie alternativă cu un procent mare de eficienţă. Poate face ca menstruaţiile să fie mai puţin abundente şi contribuie la reglarea ciclului menstrual. Este o metodă relativ confortabilă prin prisma faptului că inelul se introduce o dată pe lună. Este o metodă complet reversibilă.

Dezavantaje:

Inelul poate cauza iritaţii vaginale, secreţii şi este posibil să fie simţit de parteneri în timpul actului sexual. De asemenea, poate duce la o stare de disconfort, poate cauza greţuri sau tensiune la nivelul sânilor.

Nu protejează împotriva infecţiilor cu transmitere sexuală.

Observaţii:

Se recomandă consiliere şi supraveghere la un cabinet care oferă servicii de planificare familială. Produsul este disponibil şi în România.

Alte articole

Prezervativul

Este o învelitoare din latex, închisă la unul din capete, care acoperă penisul în timpul contactului sexual. Eficienţă: 85-98% (depinde de corectitudinea folosirii) Acţiune: Colectează sperma împiedicând contactul ei cu organismul femeii. Avantaje: PrezervativulUşor...

read more
Dezvoltarea la Baieti

Pubertatea - secvenţa maturării din timpul pubertăţii este previzibilă dar viteza la care se va produce e foarte variabilă. În general, debutul pubertăţii se face între 10-14 ani. Debutul pubertăţii este cu 2 ani mai târziu la băieţi decât la fete. Debutul pubertăţii...

read more
Metode contraceptive chirurgicale

Este o metodă chirurgicală de întrerupere a fertilităţii la cererea femeii sau a bărbatului. Eficienţă: 98-99,5% (la sterilizare feminină, în funcţie de tehnica folosită şi timpul scurs de la intervenţie) 96-99,9% (la sterilizare masculină, în funcţie de timpul scurs...

read more

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *