Fundația Tineri pentru Tineri lansează proiectul „EVRICA 2.0 – Educație pentru Viață și Responsabilizare Individuală prin programe de Cetățenie Activă pentru tinerii din România” prin intermediul căruia va susține implementarea programului Educație pentru Viața de Familie pentru 9000 de elevi de nivel liceal.

În contextul în care educația pentru sănătate, stilul de viață sănătos și comportamentele preventive se află în centrul agendei și discursului public, Fundația Tineri pentru Tineri își continuă eforturile – demarate încă din anul 1993 – referitoare la promovarea unui comportament responsabil al adolescenților în sănătatea reproducerii și sexualității prin derularea acestui proiect care vizează 15 județe ale României.

Prin intermediul proiectului, vor fi instruiți 480 de voluntari (educatori între egali) și 150 consilieri școlari care vor forma echipe mutidisciplinare la nivel de unitate școlară și care vor susține 6-12 sesiuni de educație non-formală la fiecare dintre clasele implicate în program. De asemenea, vor fi organizate 56 de caravane în mediul rural.

Educație pentru Viața de Familie (EVF) este programul tradițional al Fundației Tineri pentru Tineri și este singurul program care se poate derula pe parcursul unui întreg semestru de școală, având ca scop creșterea accesului universal la educație pentru sănătatea reproducerii și a sexualității în rândul tinerilor și adolescenților, prin oferirea unui program structurat și complet adaptat la nevoile reale ale acestora. Programul adresat elevilor acoperă următoarele teme:

  1. Autocunoaştere
  2. Clarificarea valorilor și luarea deciziilor
  3. Echitate de gen, rolurile sexelor și relaționare
  4. Anatomia și fiziologia sistemelor reproducătoare
  5. Infecții cu transmitere sexuală (ITS)
  6. Prevenirea și combaterea HIV/SIDA
  7. Metode contraceptive
  8. Sarcină și parentalitate
  9. Comunicare în sănătatea reproducerii și a sexualității
  10. Implicare activă

Proiectul are o durată de 24 de luni și o valoare totală de 218.072 CHF, fiind co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Comunicatul de presă poate fi descărcat de aici

Sexualitatea în secolul XX

Schimbările conceptuale apărute în secolul XX în general, nu pot fi datate cu precizie, fiind rezultatul unui şir de evenimente care au acţionat cumulativ. Din punct de vedere didactic, pot fi totuşi considerate ca fiind caracteristice câteva perioade.În perioada...

Fiziologia la băieţi

La bărbat, spermatozoidul este produs la nivelul testiculelor şi este depozitat până în momentul ejaculării în epididim, un canal întortocheat aflat lângă testicule. Testiculele sunt situate în scrot, practic în afara organismului pentru că au nevoie de o temperatură...

Scabia (râia)

Este o boală cauzată de un parazit (Sarcoptes scabie).Femela sapă galerii în piele mai ales în timpul nopţii, iar după ce depune ouăle, moare. Larvele înţeapă pielea pentru a se hrăni.Contaminarea se face prin contactul intim cu persoana infestată sau prin...

0 Comments

Submit a Comment