Tineri pentru Tineri își propune informarea a 1500 de tineri pe teme de sănătate

Pe 7 aprilie 2013, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, Fundația Tineri pentru Tineri organizează activități de informare a tinerilor în ceea ce privește comportamentele sănătoase și de prevenire, ca parte a campaniei ”Îndrăznește să fii mare!”. Activitățile sunt organizate în 15 județe din țară, cu ajutorul unei echipe de 450 de voluntari (aproximativ 30 de voluntari/județ) instruiți pentru a discuta cu tinerii despre comportamentele responsabile în sănătate.

Prin această serie de activități, Fundația Tineri pentru Tineri se alătură organizațiilor din întreaga lume care marchează Ziua Mondială a Sănătății, propunându-și ca, la finalul zilei, 1500 de tineri români să fie mai informați și mai atenți cu sănătatea lor.

Pe parcursul zilei, în parcurile și barurile din cele 15 județe, tinerii vor putea discuta cu voluntarii Fundației Tineri pentru Tineri despre lucrurile care ar putea avea efecte benefice asupra sănătății și vor fi motivați prin activități de tip non-formal să adopte comportamente responsabile, fiind urmărite teme precum infecții cu transmitere sexuală, HIV/SIDA, contracepție, sarcină și parentalitate, clarificarea valorilor și luarea deciziilor, anatomie și fiziologie, implicare activă și comunicare în sexualitate.

Activitatea de celebrare a zilei de 7 aprilie se desfășoară în cadrul proiectului „EVRICA – Educație pentru Viață și Responsabilizare Individuală prin programe de Cetățenie Activă pentru tinerii din România”, cofinanțat din Fondul Social European prin programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

În fiecare an, în ziua de 7 aprilie, data la care s-a fondat Organizația Mondială a Sănătății (OMS), se serbează Ziua Mondiala a Sănătății. În anul 2013, tema campaniei este verificarea periodică a presiunii sângelui prin control medical. Astfel, adulții sunt îndemnați să meargă regulat la medic pentru a-și verifica presiunea sângelui.

Sexualitatea în secolul XX

Schimbările conceptuale apărute în secolul XX în general, nu pot fi datate cu precizie, fiind rezultatul unui şir de evenimente care au acţionat cumulativ. Din punct de vedere didactic, pot fi totuşi considerate ca fiind caracteristice câteva perioade.În perioada...

Fiziologia la băieţi

La bărbat, spermatozoidul este produs la nivelul testiculelor şi este depozitat până în momentul ejaculării în epididim, un canal întortocheat aflat lângă testicule. Testiculele sunt situate în scrot, practic în afara organismului pentru că au nevoie de o temperatură...

Scabia (râia)

Este o boală cauzată de un parazit (Sarcoptes scabie).Femela sapă galerii în piele mai ales în timpul nopţii, iar după ce depune ouăle, moare. Larvele înţeapă pielea pentru a se hrăni.Contaminarea se face prin contactul intim cu persoana infestată sau prin...

0 Comments

Submit a Comment