Chlamydioza
Chlamydioza este determinată de un germen care locuieşte în interiorul celulelor, Chlamydia trachomatis.
La femeie Chlamydia îmbolnăveşte cel mai frecvent colul uterin, uterul, trompele uterine şi/sau uretra. Ca urmare, în funcţie de localizare, semnele (când apar) pot fi:
Scurgere vaginală, galben-verzuie, puţin abundentă, pe care femeile o pot ignora considerând-o normală;
Dureri abdominale joase;
Dureri şi usturimi la urinat, însoţite de nevoia de a urina frecvent.
La bărbat, cel mai des Chlamydia determină inflamaţia uretrei dar poate afecta şi prostata sau chiar testiculele. Semnele date de inflamarea uretrei sunt usturimi la urinare şi o secreţie albicioasă, tulbure, din penis.
Chlamydioza este cunoscută ca fiind o infecţie “tăcută”, doar un sfert dintre femeile infectate şi jumătate dintre bărbaţi prezentând simptome. Dacă apar, simptomele se manifestă la 1-3 săptămâni de la momentul infectării.
Complicaţii:
Chiar dacă nu se manifestă prin semne externe, Chlamydia poate determina infertilitate, adică imposibilitatea de a avea copii. Infecţia se poate transmite de la mama bolnavă la copil în timpul naşterii, provocând acestuia infecţii ale ochilor sau căilor respiratorii care pot fi grave.
Chlamydioza este una dintre cele mai răspândite infecţii bacteriene din Europa în acest moment, fiind estimat că aproximativ 5-10% dintre tinerii activi sexual au avut chlamydioză cel puţin o dată.
Alte articole
Prezervativul
Este o învelitoare din latex, închisă la unul din capete, care acoperă penisul în timpul contactului sexual. Eficienţă: 85-98% (depinde de corectitudinea folosirii) Acţiune: Colectează sperma împiedicând contactul ei cu organismul femeii. Avantaje: PrezervativulUşor...
Dezvoltarea la Baieti
Pubertatea - secvenţa maturării din timpul pubertăţii este previzibilă dar viteza la care se va produce e foarte variabilă. În general, debutul pubertăţii se face între 10-14 ani. Debutul pubertăţii este cu 2 ani mai târziu la băieţi decât la fete. Debutul pubertăţii...
Metode contraceptive chirurgicale
Este o metodă chirurgicală de întrerupere a fertilităţii la cererea femeii sau a bărbatului. Eficienţă: 98-99,5% (la sterilizare feminină, în funcţie de tehnica folosită şi timpul scurs de la intervenţie) 96-99,9% (la sterilizare masculină, în funcţie de timpul scurs...
0 Comments