În data de 31 august 2013, Fundația Tineri pentru Tineri finalizează proiectul strategic ”EVRICA – Educație pentru Viață și Responsabilizare Individuală prin programe de Cetățenie Activă pentru tinerii din România”, care pe parcursul ultimilor 3 ani a reușit să canalizeze energiile și atenția tinerilor din 15 județe către responsabilitate și voluntariat sub sloganul ”Îndrăznește să fii mare!”. Pentru a reuși să își atingă obiectivele propuse, au fost necesare 51.536 de ore de voluntariat și mult ”suflet” din partea unei echipe de voluntari formați/instruiți.

Acest număr impresionant de ore reprezintă aproape 6 ani din viața unei persoane. Pentru voluntarii implicați în proiect a însemnat plăcerea de a discuta despre viață și responsabilitate în mod organizat, alături de 23.037 de elevi din 261 de licee.

Iată și alte cifre notabile:

 • 1.375 de elevi au fost dornici să se implice ca voluntari în cadrul proiectului și au fost instruiți;
 • 495 de directori adjuncți și consilieri educativi au participat la programul de formare;
 • 288 de psihologi școlari au fost instruiți și au derulat sesiuni de consiliere individuală și de grup pe temele programului ”Educație pentru Viața de Familie”;
 • 13.706 este numărul elevilor care au beneficiat de consiliere din partea psihologilor școlari instruiți;
 • 7,20 este numărul mediu de sesiuni de care a beneficiat fiecare dintre cei 23.037 de elevi instruiți de voluntarii proiectului.

Tematica propusă de programul ”Educație pentru Viața de Familie” a inclus sesiuni ca:

 • Autocunoaștere
 • Clarificarea valorilor și luarea deciziilor
 • Echitate de gen, rolurile sexelor și relaționare
 • Anatomie și fiziologie
 • Infecții cu transmitere sexuală
 • Prevenirea și combaterea HIV/SIDA
 • Metode contraceptive
 • Sarcină și parentalitate
 • Comunicare în sexualitate
 • Implicare activă.

Educație pentru Viața de Familie (EVF) este programul tradițional al Fundației Tineri pentru Tineri. Acesta a început în 1993 și a devenit singurul program care se poate derula pe parcursul unui întreg semestru de școală, acoperind arii de interes multiple și competențe variate. Programul are la bază conceptul de educație între egali, o abordare inovativă de formare, considerată a fi modalitatea de formare a liderilor în grupurile de adolescenți/tineri.

Proiectul EVRICA – Educație pentru Viață și Responsabilizare Individuală prin programe de Cetățenie Activă pentru Tinerii din România a fost implementat într-un parteneriat format din Fundația Tineri pentru Tineri și Ministerul Educației Naționale (Partener național unic) și a presupus o alocare financiară de aproximativ 2.400.000 EUR cofinanțată din Fondul Social European prin POSDRU 2007 – 2013.

Fundaţia Tineri pentru Tineri (TpT) este o organizaţie naţională, neguvernamentală, independentă, apolitică, non-profit, bazată pe voluntariat, creată în anul 1991 cu scopul de a se implica în problematica socială a tinerilor din România. În perioada 2007-2013, TpT a contractat proiecte în valoare de aproximativ 10.000.000 de euro, având o execuție bugetară care depășește 75% din valoarea contractată.

Priorităţile Fundației Tineri pentru Tineri sunt tinerii, responsabilitatea individuală şi performanţa, iar calea principală pentru a ajunge la tineri este educaţia între egali, având recunoaștere asupra expertizei în acest tip de intervenție la nivel național și internațional.

În prezent, Fundaţia Tineri pentru Tineri îşi desfăşoară programele în 15 judeţe din ţară: Botoşani, Braşov, Brăila, Bucureşti, Constanţa, Dâmboviţa, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Teleorman, Tulcea, Timiş și Vaslui.

Comunicatul de presă poate fi descărcat de aici

Sexualitatea în secolul XX

Schimbările conceptuale apărute în secolul XX în general, nu pot fi datate cu precizie, fiind rezultatul unui şir de evenimente care au acţionat cumulativ. Din punct de vedere didactic, pot fi totuşi considerate ca fiind caracteristice câteva perioade.În perioada...

Fiziologia la băieţi

La bărbat, spermatozoidul este produs la nivelul testiculelor şi este depozitat până în momentul ejaculării în epididim, un canal întortocheat aflat lângă testicule. Testiculele sunt situate în scrot, practic în afara organismului pentru că au nevoie de o temperatură...

Scabia (râia)

Este o boală cauzată de un parazit (Sarcoptes scabie).Femela sapă galerii în piele mai ales în timpul nopţii, iar după ce depune ouăle, moare. Larvele înţeapă pielea pentru a se hrăni.Contaminarea se face prin contactul intim cu persoana infestată sau prin...

0 Comments

Submit a Comment