TVR - 18 noiembrie 2014

18-11-2014

Tinerii din România care fac voluntariat vor primi un certificat recunoscut de Ministerul Muncii

Tinerii care fac voluntariat vor primi un certificat recunoscut de Ministerul Muncii - Știrile TVRTinerii din România nu vor mai face voluntariat degeaba. Vor primi un certificat recunoscut de Ministerul Muncii si care va conta ca experienţă la angajare. În document vor fi trecute proiectele la care s-a lucrat şi abilităţile dobândite. Este ca un atestat al activităţii neplătite. Ştirile TVR au avut anul acesta campania Ajută România, care a susţinut şi promovat voluntariatul. Campania a contribuit şi la adoptarea legii voluntariatului.

Andreea Robu este o voluntară înfocată. A mers în şcoli şi le-a vorbit liceenilor despre igienă într-un program al organizaţiei Tineri pentru Tineri. S-a înscris şi în asociaţia studenţilor biologi şi s-a implicat şi în activităţi de ecologizare.

Practic, Andreea a fost un trainer în toată regula. Speră ca voluntariatul să o ajute să obţină un job pe măsură.

Andreea ar putea obţine anul viitor de la asociaţiile unde a lucrat un certificat de voluntariat. Un fel de atestat care să o apropie de piaţa muncii.

În acest moment, certificatul este doar un poriect pilot până în luna martie. Apoi va fi aplicat la nivel naţional.

Certificatul este un ajutor pentru tinerii care îşi caută un loc de muncă şi nu au experienţă de angajaţi, aşa cum cer majoritatea firmelor. 20% dintre români au declarat că au făcut activităţi de voluntariat.


Tinerii care fac voluntariat vor primi un certific… - MyVideo