Tineri pentru Tineri la Swimathon București

14-07-2014

voluntari_swimathonSwimathon București în cifre a însemnat 7 ore de eveniment, 180 de înotători, 38 de echipe, 1941 lungimi de bazin, peste 125.000 de lei strânși și peste 1000 de spectatori ce s-au strâns la competiția de înot și strângere de fonduri, pentru a susţine 28 proiecte din comunitate.

Evenimentul organizat în data de 12 iulie, la Bazinul Olimpic ”Lia Manoliu”, de către Fundația Comunitară București a reușit să ofere un exemplu de urmat în comunitatea locală, acela că unde sunt multe brațe, fie ele pentru înot, fie pentru aplauzele de încurajare, va crește impactul rezultatelor. Fiecare membru din echipă a înregistrat recorduri personale impresionante, când ne uităm la numărul de bazine, însă tot efortul depus s-a simțit mai puțin în comparație cu sentimentul nobil de a face mai mult bine în jurul nostru.

În spatele unui eveniment de o asemenea anvergură, la care au participat în primul rând cu sufletul, o mie de oameni, o echipă de tineri dornici să vadă mult „bine” în jurul lor, au pus umărul la îndeplinirea unui vis: acela de a ajuta, de a aduce bucurie în viețile altora. Vorbim despre echipa de voluntari Tineri pentru Tineri, dar și alții, care au investit din timpul lor într-o activitate care să merite fiecare efort. Nu au contat orele petrecute muncind, ci doar îndeplinirea scopului propus, de a susține cele 28 de cauze pentru care s-a înotat aproape o zi întreagă.

Voluntarii au dat dovadă de foarte mult profesionalism și implicare. Fără greșeală și cu multă bucurie au întâmpinat și înregistrat participanții, au aliniat înotătorii la start, au numărat bazinele înotate, au asigurat toate activitățile logistice necesare ca evenimentul să se desfășoare în condiții optime, iar la final au înmânat premiile câștigătorilor. Putem spune că, deși nu au intrat în bazin și nu au înotat cot la cot cu restul, voluntarii au fost cu sufletul lângă fiecare participant. Au empatizat și încurajat fiecare echipă în parte, de la cel mai mic înotător, până la cel mai ambițios. Au depus pasiune și promptitudine în toate activitățile, iar acest lucru s-a putut observa în acuratețea rezultatelor cât și în rezistența lor pe parcursul evenimentului.

„Nu mi-a venit să cred că oamenii pot fi motivați cu adevărat, mă așteptam ca o echipă să facă maxim 10 bazine, dar s-a văzut că s-au pregătit cu mult timp înainte. Toate astea nu m-au făcut decât să simt bucurie că sunt alături de ei și m-au molipsit cu multă energie.” – ne-a mărturisit Ximena după eveniment.

Voluntarii Tineri pentru Tineri sunt mereu deschiși în fața inițiativelor care conduc la un plus de valoare în comunitatea în care trăiesc. Așa se face că acest eveniment, Swimathon, a devenit și cauza pentru care, cu mic cu mare, voluntarii Tineri pentru Tineri, au făcut valuri!