ONGFest - Ediția care a (R)evoluționat minți

15-05-2014

ongfest-3Alături de peste 160 de organizații neguvernamentale, Fundația Tineri pentru Tineri a participat la ONGFest – Festivalul organizațiilor neguvernamentale din România – care s-a desfășurat în perioada 10-11 mai 2014 în parcul Herăstăru din București.

Pe parcursul celor două zile am avut ocazia să ne revoluționăm mințile, alături de beneficiarii noștri de la stand, provocând discuții referitoare la combaterea discursului instigator la ură.

Peste 500 de beneficiari cu vârste variate au trecut pe la standul Tineri pentru Tineri - fiind atrași de energia veselă a voluntarilor - și s-au bucurat de activitățile organizate, de sesiuni care și-au propus să sublinieze importanța combaterii miturilor, a utilizării de informații corecte, și a adoptării atitudinilor benefice în sănătatea reproducerii și nu numai.

Standul, animat cu voie bună adusă de către voluntari, a provocat beneficiarii să aleagă dintr-un meniu variat de activități nonformale pe aceea care satisfăce nevoile lor.

ongfest-4Cei mici au avut ocazia să învețe de la Hazli că și dacă ești mic, poți fi atent un pic la sănătatea ta.

Cei mari și însetați de informații au fost invitați la sesiuni extinse pentru a afla mai multe despre cum se iau deciziile responsabile și cum anume se manifestă sexualitatea la vârsta adolescenței.

Cei cu adevărat curajoși au aflat, într-un mod distractiv, care sunt etapele folosirii prezervativului și mai mult decât atât, și-au exersat abilitățile în situații de dificultate, stabilind și un record la LoveBox.

Combaterea discursului instigator la ură, tema evenimentului din acest an, nu a fost neglijată așa că voluntarii au explorat împreună cu beneficiarii modalitățile prin care se pot lua măsuri în acest sens, pe baza unor studii de caz. Rămâne o întrebare: cum poate fiecare dintre noi să fie mai atent la ce se întâmplă în mediul online?

Noi ne-am bucurat să vă avem la cort în aceste două zile și vă mulțumim că ne-ați încărcat cu foarte multă energie bună care ne va fi de folos în continuare.

ongfest-2

ongfest-1