Gina Stîngă - voluntarul lunii mai 2013

31-05-2013

gina-stinga-voluntarul-lunii-mai-2013-mediumDragă Fundație Tineri pentru Tineri,

Cu ai tăi oameni minunați, îți recunosc cu sinceritate că îmi este greu să exprim în cuvinte ce simt cu privire la experiența mea ca voluntar. Fiind un copil ca toți cei din jur, totul a început din curiozitate, ca o joacă. Am participat la cursul de formare ca voluntar și mi-am dat seama cât de puține știam, până la urmă despre mine. Acela a fost momentul în care am realizat că mi se oferise șansa de a fi mai bună, de a-mi petrece timpul frumos, alături de oameni excepționali.

Desigur, au urmat primele ore la clasă și am încercat să lupt cu emoțiile, timiditatea și nesiguranța care mă defineau. Începând să iau contact cu cât mai mulți tineri, să le pot vorbi deschis, să încerc să îi ajut pe ei cu ceea ce pot… defapt mă ajutam pe mine. În primul rând, am învățat eu să fiu încrezătoare, să am emoții constructive și, indiferent de micile probleme, să mă scutur de ele când sunt în fața celor de la clase și să le zâmbesc din suflet. O zi în care comunic cu  tinerii de la clase, este cu adevărat o zi reușită. În viață sunt multe lucruri trecătoare, dar cu siguranță experiența ca voluntar nu o voi uita niciodată și tot voluntariatul este cel care m-a învățat că dacă faci ceva cu tot sufletul, nimic nu este imposibil. Ca tânăr, mă bucur că am ocazia să fac ceea ce îmi place, că am posibilitatea de a cunoaște alți tineri dornici și deschiși să asculte ceea ce avem de zis noi voluntarii, mai precis să facem vocea Fundației să răsune peste întreaga generație tânără.

Închei, deși ar mai fi multe de spus, prin a vă împărtăși că de când am devenit voluntar Tineri pentru Tineri, am ”Îndrăznit să fiu mare!”

Pe curând!

Cu mult drag,

Stîngă Gina, voluntar Mehedinți.

Taguri