Infecții cu transmitere sexuală

06-03-2013

infectii-cu-transmitere-sexuala-mediumDragi tineri,

Am creat acest material pentru că fiecare persoană are dreptul la sănătate, inclusiv sănătatea reproducerii, acest drept fiind unul fundamental.

Aplicarea comportamentelor preventive vă ajută să vă bucuraţi de o viaţă sexuală satisfăcătoare, din perspectiva sănătăţii voastre, cel puţin.

Poate că nu vă sună bine „comportamente preventive”. Dar e foarte simplu:

- abstinenţă chiar şi o dată/de moment (cea mai eficientă metodă de prevenire)

- dacă nu, prezervativ  de fiecare dată când faceţi sex. Orice fel de sex (prevenirea nu se referă doar la sarcină, atunci când nu e dorită, ci și la infecţiile cu transmitere sexuală. Deci, regula „prezervativ de fiecare dată” se aplică atât pentru sexul vaginal, cât şi pentru cel anal şi oral).

- dacă vreţi fără prezervativ, atunci fidelitate în cuplu şi vă testaţi în prealabil (amândoi) pentru tot ce se poate, legat de infecţiile cu transmitere sexuală.

- dacă vreunul dintre voi ajunge să aibă o infecţie cu transmitere sexuală, citeşte mai departe în broşură, căci sunt mai multe de făcut…

În concluzie, sănătatea voastră ţine de voi şi de deciziile pe care le luaţi, legate de fiecare dintre „comportamentele preventive” menţionate mai sus.

Cu prietenie,

Tot niște tineri

Descarcă de aici broșura “Infecții cu transmitere sexuală”

Taguri