HIV/SIDA

05-03-2013

hiv-sida-mediumDragi tineri,

Un studiu realizat de ONU ne-a arătat că peste 98% din populația globului consideră HIV/SIDA ca fiind un subiect important. Mai mult de jumătate dintre voi ați luat contact cu cel puțin o campanie de prevenire HIV/SIDA în ultimul an dar, din diverse motive, preferați să vă gândiți că nu vi se poate întâmpla vouă, că voi nu sunteți expuși. Evident, apare întrebarea: Ce faceți pentru a nu fi expuși?

În regulă, sperăm să fie așa. Cu toate acestea, au trecut aproximativ 20 de ani de când HIV/SIDA este un subiect central al campaniilor de promovare a sănătății în România, dar numărul noilor cazuri de infectare crește în fiecare an, puțin câte puțin.

Ne veți întreba de ce se întâmplă acest lucru, iar răspunsul nu este simplu. Atâta timp cât eforturile de prevenire nu sunt constante, nu ajung la fiecare persoană, iar discuțiile cu părinții, partenerii, medicii, profesorii etc. sunt plasate în zona tabu, lucrurile nu se pot schimba.

Și mai e ceva, teama. HIV/SIDA nu se vede, iar oamenii se tem de ceea ce nu văd/aud/miros/simt. Astfel, uneori, e mai confortabil să nu te gândești sau să nu discuți despre temerile tale.

Noi vă spunem că de HIV/SIDA nu trebuie să vă temeți. Da, este un pericol, dar cât timp știți cum să vă protejați și cât timp faceți lucrurile care vă protejează pe voi, nu vi se poate întâmpla nimic.

Am creat acest material pentru a vă ajuta să luați decizii informate în ceea ce priveşte expunerea la infecţia cu HIV.

Cu drag,

Tot niște tineri

Descarcă de aici broșura “HIV/SIDA”

Taguri