Îndrăznește să fii mare la Costinești!

26-07-2012

Îndrăznește să fii mare!Dragi părinți, puteți să petreceți o vară liniștită. Copiii voștri îndrăznesc să fie mari!

Fundația Tineri pentru Tineri lansează campania de vară „Îndrăznește să fii mare!” 2012, campanie de conștientizare adresată tinerilor din România. La fel ca în ultimii 15 ani, în această vară, la Costinești, tinerii care se bucură de vacanță vor avea parte de surprizele pe care Fundația Tineri pentru Tineri le-a pregătit. 110 voluntari din 15 județe vor organiza sesiuni de instruire în domeniul vieții de familie pentru 40.000 de tineri pe plaja din Costinești și pentru 750 elevi care beneficiază de zile de tabără. Aceștia vor învăța în mod interactiv despre o parte a provocărilor vieții sociale de adult, pornindu-se de la teme referitoare la ”Autocunoaștere și comunicare”, ”Clarificarea valorilor și luarea deciziilor”, ”Echitate de gen, rolurile sexelor și relaționare”, ajungând până la sesiuni despre ”Infecții cu transmitere sexuală”, ”HIV/SIDA”, ”Metode contraceptive” și ”Sarcină și parentalitate”. Tinerii ar putea câștiga unul dintre cele 6000 de premii.

Îndrăznește să fii mare!„Campania de vară a devenit pentru noi o tradiție și încercăm de fiecare dată să aducem elementul de noutate prin slogan, activități și premii. Am fost, în 2010, Batalionul I Infanterie „Pisica Neagră”, acum revenim în civil și sperăm să aducem noutatea de care tinerii au nevoie în această vară. Ne dorim să ajungem la cât mai mulți tineri, ne-am propus 40.000, însă știm că avem energia de a depăși un simplu indicator de proiect” spune Cosmin Obretin, voluntar Tineri pentru Tineri.

Campania se va desfășura la Costinești între 23 iulie și 27 august, implicând activități pe plajă, la terase, în cluburi, în tabără și la radio. Voluntarii vor vorbi despre Educația pentru Viața de Familie (EVF) și vor oferi premii participanților la activități: genți de plajă, prosoape de plajă, vederi, cărți de joc, tricouri, mici kit-uri pentru zilele toride sau magneți de frigider. În același timp, au fost pregătite pentru această campanie 40.000 de cutiuțe informative despre ceea ce înseamnă cu comportament responsabil și 50.000 de prezervative.

Campania de vară se desfășoară în cadrul proiectului „EVRICA - Educație pentru Viață și Responsabilizare Individuală prin programe de Cetățenie Activă pentru tinerii din România”, cofinanțat din Fondul Social European prin programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Proiectul continuă programele pe care Tineri pentru Tineri le desfășoară în România din anii ’90 și prin care adolescenții au acces la informații despre comportamente responsabile în domeniul sănătății reproducerii prin metode inovative și interactive - educația între egali - și la programe structurate de educație pentru viața de familie.

Activitățile desfășurate de Fundația Tineri pentru Tineri vor fi continuate prin programul Educație pentru Viața de Familie derulat în licee de către voluntari, odată cu reînceperea anului școlar.