Pisica premiantă - Cel mai bun proiect de voluntariat în domeniul sănătății

13-12-2011

Cel mai bun proiect de voluntariat din domeniul sănătățiiÎn această seară, la Hotelul Howard Johnson, a avut loc Gala Voluntariatului, organizată în scopul recunoașterii meritelor voluntarilor și organizațiilor care promovează voluntariatul, în 2011 - anul pe care Uniunea Europeană și Organizația Națiunilor Unite (ONU) l-au proclamat ”Anul Voluntariatului”. Și iată de câte ori s-a încadrat cuvântul ”voluntar” într-o singură frază!

Anul acesta Tineri pentru Tineri sărbătorește 20 de ani de existență - 20 de ani de voluntariat. Nu puteam lipsi de la acest eveniment, mai ales că proiectul ”Abordări integrate de prevenire HIV/SIDA în România” (cunoscut și sub numele de ”Pisica Neagră”) finanțat de Mecanismul Financiar SEE (EEA Grants) s-a încheiat în acest an și a fost deja premiat la Gala Societății Civile ca fiind ”Cel mai bun proiect adresat tinerilor”.

La startul competiției s-au strâns 200 de nominalizări iar la secțiunea ”Cel mai bun proiect de voluntariat din domeniul sănătății” au fost alese 5 organizații cu proiecte finaliste:

  • Societatea Studenților în Medicină București
  • Organizația Salvați Copiii
  • Asociația Little People Romania
  • Asociația React
  • Fundația Tineri pentru Tineri

Juriul competiției a apreciat și a punctat proiectul propus de Fundația Tineri pentru Tineri, acesta fiind desemnat ca fiind ”Cel mai bun proiect din domeniul sănătății”. Decizia juriului ne onorează și pentru că din componența echipei de evaluare fac parte nume importante precum: dl. Raed Arafat (secretar de stat, Ministerul Sănătății), dna. Paula Herlo (Jurnalist, Realizator TV), dna. Simona Melnic (Director Afaceri Corporatiste, Novartis).

Printre finaliștii Galei s-au regăsit și două persoane care au alocat mult timp acestui program:

  • Alexandra Miroslav, coordonatorul voluntarilor Tineri pentru Tineri București - la secțiunea ”Coordonatorul de voluntari al anului”
  • Alina Schiau - voluntarul anului 2010 la Tineri pentru Tineri - la secțiunea ”Voluntarul anului în domeniul educație”

Proiectul a demarat în 2009 și a fost contractat în 2010, având un an la dispoziție pentru a ajunge la maturitate și pentru a produce rezultatele așteptate. Deși era greu de realizat, experiența aceasta ne-a demonstrat că o echipă de voluntari bine motivați pot depăși cu mult orice planificare atunci când măsurile de motivare a voluntarilor se transformă în standard organizațional.

Lor le mulțumim! Celor 1800 de voluntari, precum și organizațiilor partenere: ARAS, ARPS, UNOPA, ADV România și CNCD.