DIN NOU: Fundaţia Tineri pentru Tineri a câştigat la Gala Societăţii Civile!

09-06-2011

abordari-integrate-de-prevenire-HIV-SIDAŞi ne permitem să spunem: Şi anul acesta!

În această seară, la Opera Română, s-a desfăşurat Gala Societăţii Civile 2011, cel mai mare eveniment de recunoaştere a activităţii ONG-urilor din România. Anul acesta, Fundaţia Tineri pentru Tineri a participat la secţiunea “Proiecte pentru tineret”, unde au fost înscrise 31 de proiecte importante pentru sectorul non-profit. Dintre acestea, proiectul “Abordări integrate de prevenire HIV/SIDA în România” derulat de Fundaţia Tineri pentru Tineri, cu sprijinul Mecanismului Financiar SEE (EEA Grants), a primit laurii Galei.

În juriu s-au aflat nume importante precum:

  • Diana Certan - Manager – Fundația Noi Orizonturi
  • Elena Lotrean - Director Executiv la ONGT Crispus
  • Anca Stoica - Manager de Programe a.i., Departamentul de Guvernare Democratică - Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP) România
  • Cristina Toderaș - Comunicator, Colaborator Secția Educație, Relații Publice, Marketing și Organizări Evenimente - Muzeul Național de Istorie a României

“Apreciem acest premiu, care este foarte important pentru noi, mai ales că este răsplătit programul care vine în completarea și continuarea eforturilor noastre derulate încă din 1993. Trofeul aparţine tinerilor noştri voluntari.″ - a declarat Adina Manea, Director Programe.

Conceptual, proiectul şi-a propus să contribuie la starea de sănătate a tinerilor din România prin implementarea unei campanii de prevenire HIV/SIDA pentru tinerii din România. Mai mult decât atât, a continuat proiectele anterioare printr-o abordare inovatoare în educaţie, educaţia între egali (peer education) - tineri voluntari care ţin ore în licee.

Probabil că mulţi dintre cititorii acestui articol s-au întâlnit cu voluntarii Tineri pentru Tineri şi s-au bucurat de program, pentru că peste 23.000 de elevi au fost educaţi doar în ultimii 2 ani, prin intermediul a 1680 voluntari instruiţi. Tot prin intermediul acestor voluntari dedicați, au fost abordați peste 170.000 de tineri în activități în afara școlii și peste 50.000 în campania de vară de pe litoral. Aceste lucruri au fost posibile prin depunerea a peste 113.000 de ore de voluntariat.

Tematica abordată de voluntari la orele de dirigenţie a fost una complexă, incluzând: formarea unui comportament responsabil (Clarificarea valorilor şi luarea deciziilor; Autocunoaştere şi comunicare; Comunicare despre sexualitate), stigmă și discriminare în contextul HIV/SIDA, şi informaţii practice (Infecţii cu transmitere sexuală; HIV/SIDA; Contracepţie).

Proiectul s-a desfăşurat în 20 de judeţe (București, Bacău, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Iași, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui) şi a fost susținut de către Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European printr-un grant acordat de Norvegia, Islanda și Liechtenstein.

Fundaţia Tineri pentru Tineri va continua acest tip de program şi în următorii ani cu sprijinul Fondului Social European - POSDRU.

Dorim să mulțumim pe această cale tuturor persoanelor și instituțiilor implicate în acest program, și în special voluntarilor care au făcut eforturi deosebite pentru tinerii din România!

ionut, la data 10-06-2011 si ora 10:53 pm a scris:

felicitari tuturor celor care fac parte din fundatie si prin staruinta carora s-a obtinut acest primiu. felicitari adinei manea si tuturor coordonatorilor care au stiu sa mobilizeze voluntarii intr-atat de bine incat sa se aajunga la obtinerea acestui premiu

Aivanesei Andrei, la data 24-06-2011 si ora 3:04 pm a scris:

Bravo:>

Raluca Ibanescu, la data 24-06-2011 si ora 7:38 pm a scris:

felicitari.

Madalina Aostacioae, la data 25-06-2011 si ora 12:29 pm a scris:

Felicitari!!:X Sunt mandra ca sunt voluntara la aceasta fundatie.