EVRICA - Educaţie pentru Viaţă şi Responsabilizare Individuală prin programe de Cetăţenie Activă pentru tinerii din România

01-09-2010

EVRICA - Educație pentru Viață și Responsabilizare Individuală prin programe de Cetățenie ActivăPerioada de desfăşurare: 2010-2013

Finanţat de: Fondul Social European prin Autoritatea de Management Programul Operaţional Sectorial “Dezvoltarea Resurselor Umane”

Beneficiar: Fundaţia Tineri pentru Tineri

Partener național unic: Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS)

Grup ţintă:  consilieri şcolari -  educatori între egali, personal implicat în furnizarea de servicii alternative -  elevi din învăţământul preuniversitar (15-25 de ani)

Locaţii de implementare: Botoşani, Braşov, Brăila, Bucureşti, Constanţa, Dâmboviţa, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Teleorman, Tulcea, Timiş, Vaslui.

Scopul proiectului: Dezvoltarea de mecanisme şi instrumente pentru asigurarea accesului elevilor din 15 judeţe la educaţie de tip nonformal de calitate şi la competenţe cheie europene de cetăţenie activă

Activităţi principale:

  • Elaborarea ofertei educaţionale de educaţie pentru viaţa de familie
  • Elaborarea şi implementarea de standarde în educaţia nonformală şi informală realizată prin intermediul abordării “educaţie între egali”, prin educaţia nonformală şi prin selectarea şi instruirea a 1350 elevi ca educatori între egali
  • Derularea în 270 şcoli (6 şcoli/ jud) a 1080 sesiuni de informare cu privire la menţinerea sănătăţii prin practicarea şi exersarea comportamentului responsabil şi de implicare a acestora în viaţa comunităţii, prin ore de educaţie pentru viaţa de familie pentru 21600 elevi şi derularea de 360 activităţi de educaţie nonformală şi informală pentru informarea şi conştientizarea de către 18000 adolescenţi şi tineri
  • Campanie de vară pentru 750 elevi din tabere şcolare, care devin implicaţi în EVRICA, şi prin care se realizează şi informarea a 80000 tineri (15-25 ani) cu privire la normele de bază în menţinerea sănătăţii
  • Întâlniri cu autorităţile locale (ISJ, DJT, ASP, AJOFM, IJP etc), dar şi cu alţi actori cheie (părinţi, ONG-uri)
  • Activităţi de comunicare, mass-media şi PR: conferinţe de presă, website, campanie PR, campanie online
  • Evaluarea impactului proiectului: studiu cantitativ, studiu calitativ.

liliana, la data 04-10-2010 si ora 6:22 pm a scris:

Sunt din tulcea ,si as dori sa particip si eu cu elevii mei la acest proiect . Se poate da mai multe informatii .
Va multumesc

mihai, la data 04-10-2010 si ora 7:17 pm a scris:

Buna ziua,
Va multumim pentru interesul aratat fata de proiectele noastre. Va rugam sa intrati la sectiunea ”Despre noi” - ”Contact”. Veti gasi acolo contactele doamnei Viorica Petre, coordonatorul judetean al Tineri pentru Tineri si al proiectului. Cu doamna Petre va trebui sa luati legatura.
Numai bine,

mirela radu, la data 11-04-2011 si ora 8:54 pm a scris:

Buna ziua . sunt invatatoare in Maramures. Mi-ar placea sa particip cu elelvii mei la proiect. ma puteti ajuta?
Multumesc,
Mirela Radu

mihai, la data 12-04-2011 si ora 10:03 am a scris:

Bună ziua,
Maramureşul este unul dintre judeţele acoperite de proiect. Activitatea efectivă în şcoli va începe din toamnă. Vă rugăm să luaţi legătura cu coordonatorul judeţean de acolo, doamna Amelia Baciu. Contactele le găsiţi la rubrica ”Despre noi” - ”Contact”.
Numai bine,
Mihai Diaconiuc

madalina, la data 20-05-2011 si ora 12:52 pm a scris:

Buna ziua,eu sunt reprezentanta elevilor dintr-o scoala din judetul Maramures.Am dori si noi sa ne implicam in acest proiect,daca ati putea sa imi spuneti in ce consta?
Multumesc,Madalina Tamas

Dan, la data 23-05-2011 si ora 10:25 am a scris:

Bună ziua,
Ne bucurăm că vă manifestați interesul pentru activitățile derulate în cadrul proiectului nostru. Proiectul este descris în acest articol; pentru orice nelămurire sau informații suplimentare vă rog să luați legătura cu coordonatorul nostru județean, Amelia Baciu. Datele de contact se regăsesc la rubrica ”Despre noi” - ”Contact”.
Mulțumim!
O zi bună!

eu, la data 26-03-2012 si ora 10:33 pm a scris:

Buna ziua ma intereseaza de ce in acele formulare trebuie sa completam si cnp pentru ce si la ce foloseste?astept raspuns multumesc

mihai, la data 27-03-2012 si ora 10:52 am a scris:

Bună ziua,

Formularele la care faceți referire sunt ”Formulare de înregistrare a grupului țintă”. Programul la care participați este finanțat prin Fondul Social European (FSE) iar utilizarea acestui formular este o exigență a finanțatorului, în sensul că Fundația Tineri pentru Tineri (și nici alte organizații din domeniu) nu ar putea derula proiectul fără a aplica și acest formular.

Practic, prin intermediul acestui formular (și prin alte documente de raportare), noi demonstrăm reprezentanților FSE că activitățile pe care ei le-au finanțat au avut loc.

Fundația Tineri pentru Tineri, la fel ca și alte instituții care lucrează cu date personale (precum CNP), este operator înscris în Registrul de Evidență a Prelucrărilor de date cu caracter personal sub nr. 0019278, ceea ce înseamnă că datele dumneavoastră sunt în siguranță și nu vor fi utilizate în alte scopuri decât cele de proiect, spre a demonstra faptul că participarea dumneavoastră la program este una reală.

Numai bine,
Echipa Tineri pentru Tineri

anonim, la data 18-11-2012 si ora 8:35 pm a scris:

Buna!!!!sunt unul dintre voluntarii tocmai formati in urziceni! am participat la prima faza si sunt foarte incantata. am invatat multe lucruri si abia astept sa merg sa invat si alti tineri!colectivul a fost exceptional iar formatoarele intelegatoare si foarte de treaba!nu veti rata dak va veti inscrie la acest curs!