Botoşăneanul - 21 iunie 2010

21-06-2010

“Noaptea toate pisicile sunt negre”

Noaptea toate pisicile sunt negreSub egida „Noaptea toate pisicile sunt negre” şi „Iubeşte cu cap! Pînă peste cap!”, mai multe asociaţii neguvernamentale au obţinut finanţare pentru un proiect în valoare totală de 2 milioane de euro care vizează acţiuni de prevenire şi control a virusului HIV Sida.

Proiectul este implementat în mai multe judeţe din ţară printre care şi Botoşani şi are ca grup ţintă tinerii care sunt predispuşi riscului de a fi infectaţi cu Sida prin contact sexual neprotejat. Vor fi angrenaţi în acest program elevi din cadrul Grupului Şcolar Dimitrie Negreanu, cadre didactice dar şi medici de familie. Aceştia vor participa la o serie de cursuri în vederea dobîndirii unei cantităţi însemnate de informaţii cu privire la această acţiune urmînd să le transmită mai departe în şcoli sau alte locuri frecventate de tineri.

Luni, 21 iunie 2010 a avut loc prezentarea proiectului „Abordări integrate de prevenire a HIV Sida în România, la care au participat reprezentanţi ai unor organizaţii neguvernamentale şi ai Direcţiei de Sănătate Publică. Programul este implementat în parteneriat între Fundaţia Tineri pentru Tineri, Asociaţia Română pentru Promovarea Sănătăţii, Asociaţia Română Anti-SIDA, Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de Hiv Sida, Fundaţia Alături de Voi România şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Pritectul este finanţat printr-un grant oferit de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin Mecanismul Financiar Spaţiul Economic European. La nivel local, aproximativ 180 de persoane sunt infectate cu acest virus. În cadrul acestui proiect, marţi, 22 iunie mai mulţi tineri botoşăneni vor ieşi pe Pietonalul Unirii pentru a împărţi pliante informative cu privire la acest virus.

Taguri