O mare familie de “Ziua Mondială a Contracepţiei”

28-09-2009

Ziua Mondială a ContracepțieiDupă cum ne aşteptam, campania “Vocea ta. Opinia ta. Discută despre contracepţie!” ne-a demonstrat faptul că tinerii simt nevoia să discute lucruri despre viaţa sexuală şi sănătataea reproducerii cu persoane care să le poată oferi un răspuns corect.

Pe 26 septembrie, în 11 oraşe din ţară (Bucureşti, Iaşi, Constanţa, Baia Mare, Vaslui, Târgovişte, Tulcea, Drobeta Tr. Severin, Roşiori de Vede, Botoşani, Timişoara) echipe de voluntari “fraţi şi surori mai mari de închiriat” au mers în locurile populate de tineri pentru discuţii despre contracepţie şi metode contraceptive, dar şi despre infecţii cu transmitere sexuală, comportamente responsabile, viaţă sexuală şi sarcină.

Ziua Mondială a ContracepțieiStudiile efectuate au arătat că tinerii nu discută despre contracepţie iar faptul că pe noi ne interesează starea de bine a tinerilor nu este un secret. Că şi pe tineri îi interesează… acest lucru este demonstrat de rezultatele campaniei derulate în parcuri: 4.550 de adolescenţi au discutat cu “fraţii de închiriat”, 141 la număr, toţi voluntari Tineri pentru Tineri instruiţi şi pregătiţi să poarte o discuţie prietenească, între egali.

Alături de sfaturile oferite echipele de voluntari au oferit şi materiale informative despre ceea ce înseamnă metodele contraceptive, infecţiile cu transmitere sexuală, comportament responsabil în viaţa sexuală. Broşurile pot fi descărcate şi de pe site-ul nostru, la secţiunea “Resurse”.

Şi dacă adolescenţii s-au arătat interesaţi de subiect faţă în faţă cu voluntarii, suntem convinşi că interesul va fi mare în continuare în mediul online, unde 3 fraţi şi 3 surori mai mari stau la dispoziţia celor interesaţi pentru întrebări…

la www.your-life.ro

Ziua Mondială a ContracepţieiZiua Mondială a ContracepţieiZiua Mondială a ContracepţieiZiua Mondială a Contracepţiei

andrei, la data 06-11-2009 si ora 9:07 pm a scris:

eu inteleg ca nu ma ajuta fatza, dar sa`mi puneti spatele ? :)))