Folia pentru sex oral (dental dam)

26-08-2009

Folia pentru sex oral sau „dental dam” este o bucată de latex subţire (uneori aromată) care se plasează pe întreaga vulvă, în timpul contactului sexual oral, pentru a preveni transmiterea virusului HIV sau a altor infecţii cu transmitere sexuală de la vagin la gură. Funcţionează ca o barieră între gură şi organele genitale feminine.

Infecţiile cu transmitere sexuală se pot transmite prin sex oral, prin contactul cu fluidele care conţin cantităţi infectante (secreţiile genitale, de exemplu).

Folosire corectă:

  1. Deschideţi pachetul
  2. Clătiţi folia cu apă pentru a înlătura pudra fină aflată pe ea, pentru a evita posibile iritaţii
  3. Aşteptaţi să se usuce
  4. Aşezaţi folia pe întreaga suprafaţă a vulvei, acoperind orificiul vaginal şi clitorisul. 
  5. Menţineţi marginile foliei cu ambele mâini.

Soluţii alternative:

Deşi folia pentru sex oral există şi în România, aceasta poate fi destul de greu de găsit şi poate fi considerată scumpă. Un substitut acceptabil este un prezervativ tăiat pe una dintre margini (se derulează prezervativul, se taie rezervorul, se secţionează prezervativul de la bază spre vârf astfel încât se va obţine o folie dreptunghiulară). Pentru rezultate bune, folosiţi prezervative nelubrifiate, care nu au fost tratate cu spermicid. Nu este recomandată folosirea ca substitut a altor folii din plastic.

cum-faci-o-folie-pentru-sex-oral-din-prezervativcum-faci-o-folie-pentru-sex-oral-din-prezervativcum-faci-o-folie-pentru-sex-oral-din-prezervativ

Observaţii:

Folia se foloseşte o singură dată, este de unică folosinţă.

Dragosh, la data 17-10-2009 si ora 5:53 pm a scris:

O metoda foarte buna de protectie impotriva BTS….dar problema este ca nu se prea gaseste asa ceva…

Redacţia, la data 19-10-2009 si ora 5:33 pm a scris:

Mulţumim pentru comentariu, Dragoş. Este adevărat că este mai greu de găsit, acesta fiind şi motivul pentru care am oferit în cadrul articolului o soluţie alternativă…

Numai bine,
Echipa Tineri pentru Tineri

Dragosh, la data 01-11-2009 si ora 10:36 am a scris:

Trebuie sa recunosc ca sunt un mare fan al cunnilingusului si de aceea in lipsa unei partenere am facut chiar de mai multe ori asa ceva cu o domnisoara care presta servicii intime contra cost. Sincer sa fiu nu as mai vrea sa fac asa ceva sau as face-o cu o metoda de protectie cum este aceasta. Sex normal neprotejat nu am facut niciodata. Chiar nu stiu unde as putea gasi acest ,,dental dam”. Prezervativul de obicei este lubrifiat si este greu de taiat iar cel feminin nu prea poate fi folosit pentru asa ceva. Voi ce parere aveti ?

Redacţia, la data 02-11-2009 si ora 12:31 pm a scris:

Salut Dragosh,
Cum scriam şi în articol, este destul de greu de găsit pe piaţa din România. Cel mai probabil în sex shop-uri ai şanse să o găseşti.
După cum ai scris şi tu, există şanse de a contacta o infecţie cu transmitere sexuală în urma unui contact sexual oral neprotejat. Din aceste motive, noi credem că “soluţia alternativă” cu tăierea prezervativului este una la îndemână, nefiind atât de greu…
O altă soluţie ar putea fi achiziţionarea de pe internet, de pe site-uri.
Numai bine,
Echipa Tineri pentru Tineri

andrei, la data 05-02-2010 si ora 10:25 pm a scris:

@Dragosh: hai frateeee. inteleg ca iti face placere sa faci sex oral fetelor, dar sa te duci la prostituate sa le faci sex oral ?

mihai, la data 05-02-2010 si ora 11:37 pm a scris:

Fiecare cu placerile lui, Andrei… :)