Steriletul

10-02-2009

Un mic dispozitiv din plastic şi cupru, prevăzut cu două fire flexibile, care se introduce în uter.

Eficienţă:

98-99,4%

Acţiune:

Acţionează în principal prin producerea unei modificări chimice care dăunează spermatozoizilor şi ovulului, înainte de a se putea întâlni.

Avantaje:

SteriletProtejează pe termen lung împotriva sarcinii, până la 12 ani, dar aprobat pentru utilizare de până la 10 ani. Foarte eficient. Nu intervine în desfăşurarea actului sexual. Nu are efecte secundare hormonale. Poate fi folosit la orice vârstă, indiferent dacă femeia are sau nu copii. Poate fi utilizat de femei cu HIV/SIDA care au stare clinică bună, împreună cu prezervative. Poate fi folosit de femeile care alăptează sau imediat după un avort fără complicaţii sau după sarcină ectopică. Scade substanţial riscul de sarcină ectopică. Nu interacţionează cu medicamente. Poate ajuta la protecţia împotriva cancerului mucoasei uterine. Poate fi extras oricând la cererea femeii, fertilitatea revine imediat. Poate fi utilizat şi ca metodă contraceptivă de urgenţă, în primele 5 zile după contactul sexual neprotejat.

Dezavantaje:

SteriletEste nevoie de o examinare ginecologică. Se inseră şi se extrage numai de către medic. Inserţia poate cauza senzaţie de disconfort sau durere, şi poate fi urmată de sângerări uşoare timp de câteva săptămâni. Crampe sau sângerare menstruală mai intense, mai ales în primele 3 până la 6 luni. Uneori poate cauza anemie. Dacă este inserat la o femeie care prezintă anumite infecţii cu transmitere sexuală, poate favoriza apariţia bolii inflamatorii pelvine. Prezenţa firelor ataşate dispozitivului trebuie verificate periodic de femeie. Nerecomandat în caz de posibilă sarcină, risc crescut pentru gonoree sau chlamydia, sângerări vaginale neobişnuite recente, infecţii sau boli la nivelul organelor genitale. Nu protejează împotriva infecţiilor cu transmitere sexuală, nici împotriva HIV/SIDA.

Observaţii:

Se recomandă consiliere şi supraveghere la un cabinet care oferă servicii de planificare familială.

drotianu florentina, la data 23-06-2015 si ora 7:53 am a scris:

vreau sa cumpar sterilet cupru pe 12 ani si nu gasesc 0741119324